المقادير
2 واحدة بطاطس حجم وسط
150جم دقيق 0/0
بيضه
بذرة ملح
واحدة خس او سيريس أو كرنب
جبنه مفرومه +فص توم
الطريقهّ
تسلق البطاطس جيدا .. و تهرس جيدا جدا جدا
نضع الملح مع الدقيق ونعمل حفره في الوسط ونفقش البيضه و تعجن جيدامعا
بعد عجينها جيدا نضع البطاطس المهروسه عليها ونستمر في العجن جيدا حتي يمتزج الخليط جيدا
نتركها ترتاح
ونجهز الحشو
يهرس التوم ثم نضعه علي النار مع شوية زيت حتي يصفر لونه ثم نقطع الخس قطع صغيره ويوضع في الزيت أيضا حتي يذبل شويه ونضع الجبن فوقه والملح زي ما تحبي ونرفعه من علي النار
نعود للعجينه
تقطع العجينه قطع صغيره في حجم كرة البنج بونج أو اكبر شويه زي ما تحبي
تفرد العجينه علي شكل دائره ثم نضع ملعقه صغيره من الحشوثم تطبق علي بعضها تكون علي شكل نصف دائره نضغط علي اطرافها بالشوكه حتي لا تنفتح اثناءالتحمير
ثم نحمرها في الزيت حتي تأخذاللون الذهبي ونعمل باقي الفطائر بهذه الطريقه
وبالهناءوالشفاء
في انتظار تعليقاتكم...................[center]